Magyar Nemzeti Parkok

Fedezzük fel együtt hazánk természeti csodáit! Értékek és élmények nemzeti parkjainkban! Természeti kincseink közelebb vannak hozzánk és értékesebbek, mint azt valaha gondoltuk volna!

A Föld napja alkalmából nemzeti parkjaink színes és izgalmas programokkal várják a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Sátrunkban megismerkedhetnek a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai kínálatával, megtekinthetitek, hogy környezeti nevelőink milyen érdekes munkafüzeteket, segédeszközöket használnak az erdei iskola foglalkozásokhoz. Ha van kedvetek velünk játszani, különféle természetismereti és ügyességi játékokkal, például élőhely kirakóval, “Ki hol él?” élőhelyes fallal, kvízekkel, védett állatos és növényes memóriajátékokkal várunk benneteket. Akiket inkább a tudomány vonz, az is talál kedvére valót nálunk. A sztereomikroszkópos vizsgálatok során akár 100 szoros nagyításban is megnézhetitek az érdekes kőzet- és élőlénymintáinkat. Akit a földtudományi értékek vonzanak a geojátszóházban találhat magának kedvére való elfoglaltságot.

A kezeteket terméstapogatóval, növényismereti tudásotokat mag- és gyógynövény-felismeréssel tehetitek próbára. S akinek van kedve a hortobágyi viseletet, a subát, kalapot felpróbálni és a karikás ostort is kezébe fogni, arra is lesz lehetőség.

 

mnp_logo_nagy