A FESZTIVÁLRÓL

A Tudományfesztivál több mint 10 év tapasztalatával és együttműködési, partneri rendszerével ma Magyarország legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő és street science rendezvénye, amely az oktatás és innováció összekapcsolódását élményalapú formában mutatja be a rendezvényen résztvevő szervezett diákcsoportoknak és a nagyközönségnek.

Célja, hogy a köznevelésben, szakképzésben tanuló diákok számára szemléletformálást nyújtson az interaktív tapasztalati tanulás módszertanával, ezáltal jelentős mértékben befolyásolva a diákok iskola-, és pályaválasztását.

A rendezvény rendhagyó módon, játékos és látványos formában mutatja be a 21. század technológiai fejlesztéseit és informatikai eszközeit, beleértve az oktatásban használható robotika és virtuális valóság elemeket is.

A diákok inspirálása mellett, fontos célunk még, az innovatív és fenntarthatósági szemlélet széles körű népszerűsítése.

Fesztiválunk keretében szinergikus egységet alkot a startup ökoszisztéma, a szakképzési intézmények, az egyetemi kutató-, alkotóműhelyek, a kutatóintézeti és a nagyvállalati kutatásfejlesztés és a fenntarthatósági tematika egyidejű bemutatása.

A Tudományfesztivál hazánk legnagyobb street science rendezvénye, amely 2023-ban tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Miskolcon. Az ingyenes rendezvény a közoktatásban és a felsőoktatásban tanuló diákok mellett megszólítja az innováció iránt érdeklődő nagyközönséget is.

A Tudományfesztivál célja: a magyar és a nemzetközi tudományos élet szereplőinek bevonásával bemutatni a modern kutatási eredményeket, az intézetekben, a felsőoktatási intézményekben és az innovációval foglalkozó vállalkozásokban folyó kutatási tevékenységet, valamint a tehetséggondozó programokat.

 

Helyszín:

Tudomány és Technika Háza, Miskolc

(Miskolc, Görgey Artúr u. 5, 3529)

 

Időpont: 2023. 11. 16-17. (csütörtök-péntek)

Várjuk olyan kutatók, intézmények, cégek és szervezetek jelentkezését, akik kutatási eredményeiket, termékeiket látványos módon szívesen bemutatnák a Tudományfesztivál keretein belül.

 

Online jelentkezés: https://forms.gle/gz7T6HqWoitH8hFc8

E-mail: info@kossuth-klub.hu