Rólunk

A fesztivált 2010-ben a szervezők azzal a céllal hívták életre, hogy a tudományos ismeretterjesztést népszerűsítse egy minden korosztály számára vonzó, ingyenes rendezvény keretében. A tudományünnep programelemei különös hangsúlyt helyeznek a köznevelésben tanuló diákok megszólítására.

A fesztivál fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, kerületi védnökei dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. A fesztivált – az említett önkormányzatok mellett – kiemelten támogatja a Nemzeti Tehetség Program.

 

A Tudományfesztivál programjait az UNESCO által meghirdetett tematika köré szervezi, amely az idén a fenntartható turizmus a fejlődésért (International Year of Sustainable Tourism for Development). Ebből a megfontolásból kiindulva olyan magas hozzáadott értékű turisztikai termék kifejlesztését határozta el a Kossuth Klub vezetése, amelynek elsődleges célja Budapestet, mint tudományos turisztikai desztinációt innovatív megoldások alapján bemutatni egy mobilapplikáció segítségével.

A rendezvény idei tematikája: Budapest Science City. 2017-ban a fesztivál, az előző évekhez hasonlóan, a tudományos ismeretterjesztés street science hagyományait megtartva, új programelemekkel bővül.

A fesztivál ötletgazdája és igazgatója dr. Zárug Péter Farkas politológus.