NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

Memóriádat, gyakorlati és fizikai állóképességedet, kreativitásodat is próbára teheted a FIRELIFE erdőtűz-megelőzési kalandpályán.

Talán nem is gondolnák, de Magyarországon évente több mint 20.000 erdő- és vegetációtűz keletkezik. Ezek a tüzek a szárazabb években mintegy 500 millió négyzetméter területet érintenek! Szemben más kontinensekkel, Magyarországon a tüzek 99 százaléka emberi mulasztás, főleg gondatlanság miatt keletkezik.

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóságán 2014. július elején indult el európai uniós támogatással a FIRELIFE projekt, más nevén az “Erdőtűz-megelőzési és képzési program Magyarországon”. Fő célkitűzése; a lakosság széles körű tájékoztatása és informálása, erdőtűz-megelőzési hasznos ismeretek átadása. Eredményes és hatásos kommunikációs kampányokkal ugyanis az erdőtüzek jelentős része megelőzhető, időben megfékezhető lenne!

A FIRELIFE-kalandpályán a legfiatalabb korosztály teheti próbára memóriáját, gyakorlati és fizikai állóképességét, valamint kreativitását, hogy a játékos feladatsor végén büszke erdőőrré avassák. A kalandpálya egyes állomásain, bármilyen korosztályú gyereknek lehetősége van rá, hogy játékos formában sajátítsa el, az erdőtüzekkel kapcsolatos legfontosabb ismereteket. A játékos oktatóprogram során az érdeklődők színezhetnek, kirakózhatnak vagy akár megismerkedhetnek a tűzoltás, tűzrakás fortélyaival is.