Magyar Turizmus Zrt.

Kóstolj bele a tavaszba! – Hazánk turisztikai régióinak bemutatkozása, ingyenes turisztikai kiadványok, kvízjáték és gasztro tanösvény a Gasztroélmények Éve jegyében.

A Magyar Turizmus Zrt. standján hazánk turisztikai régióinak kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, ahol a Föld Napjához kapcsolódóan tematikus aktív és ökoturisztikai kiadványokkal, térképekkel, kirándulásajánlókkal, valamint turisztikai információval várják a látogatókat.

 

Az idei Gasztroélmények Évéhez kapcsolódóan a standon az ökoturizmus mellett a gasztronómia kerül középpontba: április 21-24. között zajlik ugyanis „Kóstolj bele a tavaszba!” címmel a Magyar Turizmus Zrt. országos keresletélénkítő akciója, melynek keretében a hétvége szabadba csábító rendezvényei (Föld Napi programok, Tájházak Napja, Szent György napi programok) országszerte többfelé gasztroprogramokkal egészülnek ki, sőt ezen a hétvégén kedvezményes szállásajánlatok is várják a belföldön utazni vágyókat.

 

A „Kóstolj bele a tavaszba” hétvége és a Gasztroélmények Éve programjaiból ízelítőt kaphatunk a Föld Napja – Tudományfesztivál keretén belül a Múzeumkertben is: tudásunkat gasztrokvízzel tehetjük próbára, a Felelős Gasztrohősnek (www.gasztrohos.hu) köszönhetően pedig játékos feladatok és színes zöldségkóstoló formájában ismerkedhetünk a fenntartható étkezés fontosságával.

 

További információ:

www.itthon.hu

www.gasztroelmeny.hu