A FESZTIVÁLRÓL

A VI. Tudományfesztivált a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány és a Magyar Nemzeti Múzeum idén is a Föld Napjához kapcsolódóan 2016. április 21-22. között a Magyar Nemzeti Múzeum Kertjében rendezi meg.

 

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, kormányzati védnöke Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, VIII. kerületi védnöke Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, IX. kerület védnöke Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere.

 

2016-ban a fesztivál, az előző évekhez hasonlóan, a tudományos ismeretterjesztés street science hagyományait megtartva, új programelemekkel bővül. Magyarországon elsőként felépítjük a Science Shop elnevezésű pavilont, amely lehetőséget biztosít az innovációval foglalkozó hazai vállalkozások, kutatóintézetek és egyetemek bemutatkozására, valamint workshopok, konferenciák, kiállítások lebonyolítására. Ezáltal a Tudományfesztivál kereteit kitágítjuk az üzleti alkalmazások megvalósulása irányába.

 

Célunk, hogy az eddig kizárólag hazai közönséget megszólító rendezvényünk nemzetközi résztvevői és érdeklődő körrel bővüljön és valódi expová váljon, lehetőséget biztosítva az ötletek és a kifejlesztett termékek, szolgáltatások piacra jutásához.

 

Az eseményen tehetséges és sikeres fiatalokat (start up cégeket) állítunk példaként kortársaik elé, így megmutatva, hogy kellő kitartással, szorgalommal és céltudatossággal már fiatal korban is jelentős eredményeket lehet elérni, amelyek hazánk szellemi, gazdasági és kulturális versenyképességét is növelik.

 

2016-ban a VI. Tudományfesztivál az UNESCO által meghirdetett International Year of Pulses témakörét járjuk körbe, amelynek keretében a hangrezgések fizikai kutatásától a fenntartható mezőgazdasági hasznosításig különböző street science bemutatókkal várjuk a látogatókat.

A FESZTIVÁL CÉLJAI

A magyarországi Tudományfesztivál csatlakozni kíván a világ számos fejlett országában megrendezésre kerülő Science Fest mozgalomhoz. A rendezvény alapvető célja az, hogy a magyar tudomány eredményeiről tematikusan számoljon be a nagyközönségnek egy jelentős tudományünnep alkalmával, külön hangsúlyt helyezve a gyerekek, fiatalok megszólítására.

A rendezvény fő vállalásai:
(1) magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés;
(2) a magyar tudományos-technikai innováció eredményeinek széleskörű népszerűsítése;
(3) a tehetséggondozó törekvések felkarolása.

Várjuk olyan kutatók, intézmények, cégek és szervezetek jelentkezését,
akik kutatási eredményeiket, termékeiket látványos módon szívesen bemutatnák a Tudományfesztivál keretein belül.

Jelentkezés: info@tudomanyfesztival.hu